бадминтонът

Бадминтонът е чудесен и приятен спорт

Бадминтонът е чудесен и приятен спорт

 

Бадминтонът е спорт, който е много приятен и лесен за усъвършенстване. Положителното е, че хора с всякакви възможности могат да се научат да играят бързо. Бадминтонът е един от най-общителните и забавни спортове, като предимството му е, че елементите на играта се научават доста бързо, независимо от нивото ви на подвижност. Ако си мислите, че спортът има нещо общо с обикновения федербал, вие грешите. Докато при федербала стремежът е да си подаваме перцето и то да не падне, тук идеята е да затрудним максимално противника си и да го накараме да сбърка. Но тъй като и той се опитва да направи същото, играта става изключително динамична, а тичането по игрището е на високо ниво. Малцина от нас са наясно, че бадминтонът е втори в света по известност.

Страхотен плюс е, че нивото на бързина на играта се определя от вас, т.е. можете да си подавате повече, а можете да се опитвате да се затрудните максимално. Един час – час и половина е достатъчен да се изпотите стабилно, но чувството, което остава след играта е неповторимо.

Бадминтонът не е сезонен спорт. той се играе целогодишно и задължително в зала. Причината е, че дори най-малкия полъх разсейват перцето, което е предпоставка за неточни удари и несправедливи точки. Спортът е подходящ за хора от абсолютно всяка възраст – деца и възрастни, от 5 до 99 години.
Бадминтонът е полезен за здравето, укрепва физически човека, разтоварва го, а ако искате да се движите активно или да смъквате нежелани килограми, това определено е вашия спорт. Два-три пъти в седмицата по час и половина и достатъчна доза, която ще ви накара да се натоварите.

Бадминтонът може да се практикува от двама, трима и четирима души. Когато са четирима, т.е. по двойки, играта е особено интересна, защото има голяма доза тактика, освен техника и издръжливост. Децата, които спортуват бадминтон стават гъвкави, издръжливи и атлетични, което им помага в живота. Здравето също укрепва от този спорт, като дори се препоръчва на хора с увреждания, сърдечни пороци, трансплантации. Чрез бадминтона сърдечния мускул укрепва, а рискът от запушване на кръвоносните съдове става значително по-нисък от нормалното. Интензивността на бадминтона обикновено е умерена, а препоръката е да се спортува поне минимум два пъти на седмица около 60-90 минути на тренировка.
Чрез бадминтона се създават много нови приятелства, увеличават се социалните контакти. Не ви трябва особено голям капитал, за да стартирате.

Има изгодни ракети в ценовия клас до 100 лева, една кутия с 6 пластмасови перца е около 18 лева. Остава само да си наемете корта при нас и да започнете да играете. Ако искате да усъвършенствате техниката и да се научите как да се придвижвате най-бързо и икономично до перото, можете да си наемете треньор. Цените са изгодни, а ако нямате ракета и перо, то те се включват безплатно към наема на корта.
Бадминтонът съчетава в себе си както състезателен елемент, така и чисто любителски. По този начин той става за хора на всякаква възраст.

Точките се печелят ако противникът сбърка или ако успеете да вкарате перото в полето му, без да успее да го върне. Един мач (среща) се състои от 2 от 3 гейма. Един гейм е с продължителност до 21 точки. При 20 на 20 играта продължава до две точки разлика, но само до 30 точки. Останалите правила, размери на корта, наемане на зала за бадминтон можете да прочетете в нашия сайт.
Бадминтонът ви очаква, ако сте в град София, елате да се забавляваме заедно!

Scroll to Top